На 8 април 2020 да почерпят

Лъвовете със съдбовно запознанство, Рибите да бъдат отговорни към семейните задължения – Дневният хороскоп на Алена

5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

Хакери трият акаунти в Инстаграм До проблемът се е стигнало след изтичане на голяма база данни на потребителски имена и пароли

Върви от няколко дни нова измама в социалната мрежа Иснстаграм. Много потребители се оплакват, че са им сменени паролите и придобилият достъп хакер трие профила им, каза експертът по киберсигурнсот Любомир Тулев по БНТ.

За последните няколко дни три такива случая стигнаха до мен, добави той.

Оказа се, че август месец е имало изтичане на голяма база данни на потребителски имена и пароли именно на хора в Инстаграм в „тъмния интернет“, отбеляза Тулев.

Той призова хората да сменят паролите си в Инстаграм.

Експертът коментира и измамите с криптовалути, като открои, че по принцип този тип валути са доста рискови сами по себе си:

„Над 2000 криптовалути са известни, една от схемите напоследък е реклама чрез Фейсбук за закупуване на криптовалути от човек и то най-известните. Схемата е известна като „човек по средата“. Хората превеждат пари на рекламиращия, а той действително си купува криптовалути, но за себе си. Криптовалутите крият голям риск. Биткоинът в последните седмици се срина от 5 хиляди и няколко долара до 3700 долара. Това се случва само за една седмица“, предупреди Любомир Тулев.

Трябва да се внимава от къде ще се закупят тези валути. Сайтовете трябва да се проверяват дали са легитимни и каква история имат, защото може да са измамни тези платформи.

По време на „Черния петък“ е имало случаи на сайтове, които са били създадени с цел открадване на лични данни с цел да бъде направена имотна облага във вреда на техните жертви, обясни още Тулев.

Той разказа и за криптовалута, която само заради посещаване на заразен сайт, би могла да инсталира java код на нашия компютър и така ползвайки нашия браузър и посещавайки други сайтове, компютърът започва да загрява все по-бързо.

Добра антивирусна програма и наблюдения на процесите в компютъра, ще ни помогнат да избегнем такъв проблем или да го преодолеем. По-просто казано – да се следи дали ни „бави“ компютърът и какви сайтове се посещават, добави експертът по киберсигурност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.