Хванаха Ивайло Цветков - Нойзи да кара с 2,12 промила алкохол (обзор)

Ивайло Цветков - Нойзи, журналист и футболен коментатор

След престой в ареста излезе на свобода срещу 15 000 лв. гаранция

Запор за БМВ-то му

Ивайло Цветков-Нойзи, който се изявява като журналист и футболен коментатор, бе заловен да кара пиян. Той е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР, но още преди те да са изтекли, е пуснат срещу 15 000 лв. гаранция, най-вероятно защото няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

В 2 ч снощи БМВ-то на Нойзи било спряно за проверка на Околовръстното шосе в района на кв. “Драгалевци”. На катаджиите направило впечатление, че 51-годишният шофьор говори завалено и го тествали с дрегер. Уредът показал съдържание от 2,12 промила алкохол в количеството издишан въздух. Цветков обаче дал и кръв за проба, но има само минимален шанс да се отърве от наказателно преследване и да получи само глоба, ако резултатът излезе под 1,2 промила.

Нойзи е заплашен от присъда от 1 до 3 години затвор и глоба от 200 до 1000 лева. Автомобилът му БМВ е приобщен като веществено доказателство по делото, наложен е запор. От август тази година, след промени в НК, колите на пияните и дрогираните шофьори се отнемат в полза на държавата. Ако не са тяхна собственост, те плащат глоба в размер на пазарната оценка на автомобила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право