Холивудски мачовци стават феминисти

Все повече холивудски актьори се замислят за правата на жените, а някои от тях дори стават феминисти. Том Харди е радетел за повече главни роли за дамите в екшън филмите, а според Раян Гослинг жените са по-силни и по-развити от мъжете. За Джейсън Момоа, изиграл суровия кал Дрого в „Игра на тронове“, просто е смешно да не си феминист. Джоузеф Гордън Левит и Мат Деймън пък са отгледани от майки с тези идеали.

Джоузеф Гордън Левит споделя убежденията си така: "Феминизъм за мен е да не позволяваш на пола да определя кой си."

Аштън Къчър пък е участвал във феминистки и образователни кампании. "Мисля, че има толкова много неща, които не са казани за секса в нашата страна, дори на образователно ниво. Единственото, което ни учат, е как да забременеем или как да не забременеем, но не говорят за секса като нещо, от което жените изпитват удоволствие“, жалва се актьорът.

Даниел Радклиф също е феминист и за тези убеждения е научил много от Ема Уотсън. Освен тях двамата в подкрепящия жените тим от екипа на „Хари Потър“ бе и Алън Рикман. След смъртта му Уотсън цитира думите му: "Няма нищо лошо в това мъж да е феминист. Мисля, че е от взаимна изгода."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл