Холивуд обещава чудовищно зрелище във втората част на „Дюн“

Постери от дългоочаквания епос.

Филмът трябва да спаси развлекателната индустрия

Премиерата на огромната продукция е през март догодина 

Режисьор отново е Дени Вилньов 

Тимъти Шаламе играе главната роля

Развлекателната индустрия е в историческа криза и в началото на 2024-а година Холивуд ще разчита на един нов филм да върне онова усещане за спектакъл, което сякаш изчезна от кината през последните години. Става въпрос за “Дюн: Част втора”, а хората в индустрията вече обещават чудовищно зрелище в тази екранизация по прочутата фантастика на Франк Хърбърт.

“Новият трейлър на “Дюн: Част втора” е подходящо и съвсем навременно напомняне за почитателите на филмовите чудеса, че сагата на Франк Хърбърт, пренесена на големия киноекран от Дени Вилньов, продължава - независимо от забавянето.

Проточилата се стачка на кинаджиите в Холивуд даде възможност на режисьора и творческите му съмишленици да доизпипат завръщането в пустинния свят на Аракис”, обобщава сайта operationkino.net.

Вилньов не пропусна да обърне внимание на публиката в едно интервю пред Vanity Fair, че филмът, който предстои да видим, е втора част, не продължение: “Аз наистина исках да започна втория филм оттам, докъдето бяхме стигнали; откриваме героите непосредствено след събитията от първата част, няма скок във времето. Исках да създам драматично продължение и естествена връзка между първа и втора част.”

Според експерти първите кадри сякаш най-много се доближават до особената мозайка, която публиката очаква да представлява “Дюн: Част втора” - безмилостната война, категоричната трансформация на Пол / Муад’Диб, който постепенно приема ролята си на пророк и водач на свободните хора на Аракис в битка срещу династията Харконен, любовта му към Чани, появата на важни персонажи като принцеса Ирулан, маниакално лудия Фейд-Рота Харконен, падишах император Шаддам IV (очакването е, че Кристофър Уокън ще бъде безупречен в тази роля!), както и познати, изключително важни фигури като Гърни Халик, Стилгар и лейди Джесика внушават спокойствие на феновете, че светът на Хърбърт се съхранява и пресъздава по възможно най-старателния начин - с вниманието и грижата на истински дългогодишен почитател като Вилньов.

Киноманите вярват, че Тимъти Шаламе ще направи всичко по силите си за развитието на най-важния от всички герои в тази епохална екранизация, и се надяват, че няма да се окажат подведени от тази вяра.

Ето го и сюжета: “Дюн: Част втора” изследва митичното пътешествие на Пол, който поема по пътя на войната, заедно с Чани и фремените, за да отмъсти на заговорниците, унищожили семейството му. Изправен пред избор между любовта на живота си и съдбата на вселената, Пол прави опит да предотврати едно възможно ужасно бъдеще, което само той може да провиди...”

Сценарист, режисьор и продуцент на “Дюн: Част втора” (Dune: Part Two)”е Дени Вилньов (Изпепелени, Enemy, Сикарио, Първи контакт, Блейд Рънър 2049, Дюн), Джон Спейтс отново му помага в създаването на сценария. Емблематичните образи от епохалния роман са пресъздадени от Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън, Зендея, Джош Бролин, Стелан Скарсгард, Хавиер Бардем, Дейв Батиста, Кристофър Уокън, Шарлот Рамплинг, Леа Сейду, Флорънс Пю, Остин Бътлър и др. След известни размествания, окончателната премиерна дата на филма е 1 март 2024.

Първият “Дюн” излезе преди две години и беше определен като изключително въздействащ на сетивата филм. “На пръв поглед оставя впечатление за повърхностна красота, но колкото повече човек му отделя време, толкова по-лесно се потапя в необятния му свят. Дени Вилньов е постигнал нещо, което е нужно да бъде оценено и от дистанцията на времето “, пишеше в една от рецензиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино