Хомс премина напълно под правителствен контрол в Сирия

Снимка: Архив

Последната колона бойци от сирийската опозиция е напуснала град Хомс , след което населеното място премина напълно под контрола на сирийската правителствена армия, предаде РИА Новости.

„Последната колона излезе от квартал „Ал Ваер“. След като в квартала влязат сапьори ще бъде взето решение дали да се даде на медиите лично да видят последния освободен квартал“, заяви офицер от сирийската полиция. По време на 11-тия етап от извеждането на терористите от града от него излязоха 2500 души, от които 700 въоръжени лица.

В момента над квартала се наблюдават черни кълба дим, но никой от представителите на сирийските власти не може да посочи причината за пожара.
Общо за всичките етапи на евакуацията „Ал Ваер“ бе напуснат от около 17 хил. души, включително 3500 бойци от опозицията. След пълното изтегляне от квартала град Хомс се присъединява към градовете, напълно контролирани от сирийските правителствени войски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.