Хонгконг остана без порно, индустрията се включи в протестите

"Спрете да си "играете" в интернет", призоваха от големите сайтове за възрастни

Порнографски уебсайтове спряха работа на територията на Хонконг в подкрепа на протестите, пишат западни медии. Целта е да накарат потребителите си да се включат в протестите срещу проектозакона, който ще позволи екстрадиции в Китай.

Сайтовете AV01 и ThisAV, достъпни на територията на Хонконг, заключиха достъпа до съдържанието си и публикуваха съобщения в социалните мрежи, с които призовават за протест, предаде БТВ.

ThisAV пуснаха съобщение, в което призовават хората да се включат в "протестите на живот и смърт", вместо да си "играят" в интернет. AV01 от своя страна агитират: "Правителството ви предаде, системата ви предаде, обществото ви предаде, искате ли да предадете себе си?"

Освен порнографските уебсайтове, над 100 различни бизнеса в Хонконг също преустановиха работа, за да позволят на служителите си да се включат в големите демонстрации. Според организаторите на протестите до момента на тях са присъствали около 2 млн. души. Това е най-голямата публична демонстрация в историята на града

Предложеният закон позволява всеки, който е обвинен в престъпление, за което минималната присъда е седем години в затвора, да може да бъде екстрадиран в Китай. Според критици и протестиращи това ще позволи злоупотреби с текстовете, с които да се отстранят политическите опоненти на властта в страната.

Коментари

Задължително поле