Царят разговаря с Н. Пр. Митрофанова

Сакскобургготски и посланикът на Русия обсъдили запазването на тесните връзки между двата народа

Снимки от срещата във „Врана” бяха пуснати във фейсбук

Царят и Митрофанова се видяха и на Цветница

Посланикът на Русия в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова се срещна с главата на Българския царски дом Симеон Сакскобургготски, съобщи Посолството на Руската федерация в официалната си страница във фейсбук.

По време на разговора беше подчертана важността на запазване на тесните връзки между народите на Русия и България, развитие на културно-хуманитарното сътрудничество, както и укрепване на междуцърковния диалог, пише още в съобщението.

От снимките се разбира, че при посещението си в двореца „Врана” Митрофанова е била придружена от първия секретар на посолството Филип Воскресенский и от директора на Дом Москва в София Борис Громов.

Сакскобургготски и посланикът на Русия у нас се видяха в храм „Ал. Невски” на 25 април, по време на литургията на Цветница. Тогава двамата разговаряха за кратко. Тази година се навършват 800 години от рождението на Свети княз Александър Невски - годишнина, която ще бъде отбелязана с поредица от събития.

Сакскобургготски винаги е твърдял, че се интересува от Русия. В интервю за ТАСС от 2017 г. той казва следното: Винаги съм се интересувал от Русия и от историческа, и от културна гледна точка. Чел съм много за нея и съм се учил от нейния пример. И допълва: Сега между нашите страни съществува напрежение, но не мисля, че то ще продължи дълго. Проблемите са винаги временни и конюнктурни.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България