Цвета Краянчева: Духовността на Пловдив трябва да се види и усети

Хората, които посещават Пловдив през тази година, ще запазят в сърцата си неповторимите преживяваяния и усещания. Точно тези хора ще бъдат най – добрите посланици на Пловдив и на България, защото всеки от тях ще почувства българската душевност и красотата на Пловдив. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Краянчева, която е един от официалните гости за церемонията по откриването на домакинството на Пловдив като европейска столица на културата, предаде Радио Пловдив.

"Чувствам се много добре в Пловдив, толкова е хубаво, толкова е празнично! Призовавам това да е най-успешната година за пловдивчани и да се говори много за Пловдив", каза Караянчева.

"Хората, които посетят тази година Пловдив ще бъдат най-добрите посланици на града и България. Духовността на Пловдив трябва да се види и усети. Изкуството е това, което може да ни събере", посочи още тя.

"Горди сме, че сме българи, горди сме, че сме пловдивчани е посланието, което градът днес трябва да изпрати на света", заяви председателят на парламента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България