Целувки, оставки и лицемерието на елита

Мат Ханкок

Трябват мерки и за „онези с мерките“

Лицемерието на така наречените елити продължава едновременно да отвращава и забавлява. Жалкото състояние на хората с власт се очерта още по-релефно в контекста на пандемията и безумните мерки в Западния свят. Трагикомичен случай от тези дни илюстрира защо все повече нормални хора са още по-гневни на политическата и „експертната“ класа.

Здравният министър на Великобритания Мат Ханкок подаде оставка, след като бе хванат да целува своя съветничка и любовница против правилата за социална дистанция, които сам наложи на населението.

Много важно е да се повтори, че той бе „хванат“. Ако не бяха публикувани снимките, Ханкок нямаше да подаде оставка и щеше да продължи да нарушава безумните правила, с които той и неговият екип продължават да тормозят милиони хора без институционална и политическа власт.

Явно трябват мерки и за „онези с мерките“. Още миналата година един от водещите „експерти“ във Великобритания беше хванат - отново с любовница - в пълен разрез с правилата на тогавашния зверски локдаун, които той пропагандираше от високата си трибуна на „специалист“ с власт.

Да не говорим за официалните кадри на други световни политици - от Байдън до Урсула - които за пред камерите нелепо се „здрависват“ с лакти и стоят на метри един от друг с маски, а минути по-късно вече се пипат и прегръщат.

Евтин цирк на скъпоплатеното лицемерие. Те искат да притискат публиката с все повече правила, знаейки много добре, че за тях няма да важат. Освен ако случайно не ги хванат с любовницата, която разбира се, е и съветничка.

След пандемията точно тази развалена реколта на световната политическа класа наистина трябва да изгуби всяка легитимност сред нормалните хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари