ЦИК даде разрешение за привличане като обвиняем на Николай Димитров

Николай Димитров

ЦИК даде разрешение за привличане и задържане като обвиняем на Николай Димитров, досегашният кмет на Несебър и в момента независим кандидат за четвърти мандат. Разрешението е дадено по искане на главния прокурор и е публикувано на страницата на комисията.

Същото разрешение е дадено и за кандидата за кмет на Свети Влас от "Движение 21" Атанас Япаджиев, за кандидатите за съветници Георги Георгиев /БСП/, Константин Лефтеров /"Движение 21/ и Петър Тодоров /БСП/.

Мярката е свързана с проверката миналата събота в Несебърско за продаване и купуване на гласове. Тогава полицаи са претърсили жилищата на двамата кандидат кметове и съветници в Несебър. Това съобщиха очевидци на събитието. Градът осъмнал с блокада на определени адреси, пред които имало спрели патрулки.

По неофициални данни, проверката е била заради сигнал за купуване на гласове. Сигналът е бил за купуване на ромски гласове, като цената им достигнала до 300 лева- нещо незапомнено до момента. Дори тартори на определени махали трябвало да вземат парите накуп. Официална информация за резултатите от акцията и за задържани лица нямаше.

Коментари

Задължително поле