Ципрас уверен в победата на предсрочните избори

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас призова партията си СИРИЗА да се прегрупира и да обърне внимание на посланието на гласоподавателите преди предсрочни национални избори, които той обяви след тежкото поражение от опозиционната „Нова демокрация“ във вота за новия състав на Европейския парламент, пише електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

В реч пред членовете на управляващата СИРИЗА, Ципрас подчерта, че резултатът от вота в неделя е далеч под очакванията му. „Най-важното в живота е не дали ще паднеш, а дали ще се изправиш“, заяви премиерът на южната ни съседка.

„Искам от всички вас да станете, да се прегрупирате и да се биете. Много добре знаем, че можем да го направим. Защото основната ни сила се крие в това, че защитаваме справедливото, нашите ценности, ценностите на демократичната фракция и на лявото", допълни Ципрас.

Гръцкият премиер обяви предсрочни избори след евровота в неделя. Предполага се, че те ще бъдат проведени на 30 юни.

Официалните резултати при над 87% обработени бюлетини от европейските избори показват, че консервативната партия „Нова демокрация“ води с 9,4% пред СИРИЗА. Тя събира малко над 33%, а управляващата партия – близо 24%.

Коментари

Задължително поле