ЦСКА със старт №4 в Европа

ЦСКА записа своя старт №4 като резултат в историята си в евротурнирите. Никога преди „червените“ не са започвали кампания с 4:0, както направиха срещу „Титоград“ пред 10 000 души на „Българска армия“. Най-силният старт е с 9:0 над „Хака“ (Финландия) в КНК от 1970-а, следван от 8:0 над „Балцерс“ (Лихтенщайн) също в КНК от 1993 година. Третото място в гордата за „червените“ история е първият въобще мач в Европа – 8:1 над „Динамо“ (Букурещ) за КЕШ през 1956 г.

ЦСКА удари мощно по „Титоград“ особено през второто полувреме, а резултатът можеше да е и много по-голям. Преди почивката Евандро успокои „Армията“ с гол в 40-ата минута, за да продължи наказателната акция с попадения на Тиаго, Жеферсон и фантастично изпълнение на Кристиян Малинов от 40 метра. Силен дебют направи ирландецът Греъм Кери.

Фенове и отбор се показаха като големи джентълмени. При излизането на „Титоград“ на пистата, целият сектор „А“ започна да аплодира гостите. След края целият тим се събра за обща снимка с трима запалянковци в инвалидни колички.

В своя неподражаем стил виделият всичко във футбола Димитър Пенев опита да тушира еуфорията. „Не бързайте толкова – две букви и веднага прескачате – рече треньор №1 на ХХ век и сега консултант на Добромир Митов. - Можеше резултатът и да е по-добър.“

Коментари

Задължително поле