Частни охранители спипаха непълнолетни апаши

Директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов връчи благодарствен адрес на шеф на местна охранителна фирма. Повод за събитието е задържането на три непълнолетни момчета на 24 август, извършители на престъпления против собствеността.

Непосредствено след получаване на сигнал на телефон 112 за кражба от апартамент в квартал "Бузлуджа" в старата столица, служители на реда организирали заградителни мероприятия, в които участие взел и патрул на частната охранителна фирма. Водач на мобилния патрул бил Тодор Дюлгеров, който заловил двама от невръстните апаши, направили опит да се укрият под лек автомобил.

"Оказаното съдействие е пореден акт на сътрудничество между частни охранителни звена и държавните правоохранителни органи. Взаимодействието в тази насока започна още в края на 2014 г. с изготвянето и утвърждаването на План за организиране взаимодействието между Областната дирекция на МВР- Велико Търново и частните охранителни фирми, осъществяващи охранителна дейност на територията на общината чрез сигнално охранителна техника. Във връзка с този план са разработени и вече година и половина успешно се прилагат т.нар. "схеми за блокиране", обясниха от силовото ведомство в болярския град.

При въпросния метод се осъществява многопосочна връзка между дежурната полицейска част и диспечерските центрове на шест частни охранителни фирми, които използват мобилни патрули.

Коментари

Задължително поле