Част от Ню Йорк остана без ток заради авария (СНИМКИ и ВИДЕО)

Над 73 000 потребители в западната част на Ню Йорк останаха без ток, предадоха световните агенции. Предполага се, че пожар в трансформатор е причината за аварията.

Енергийната компания на Ню Йорк - "Кон Едисън", започна да възстановява тока в западната част на мегаполиса, засегната от голяма авария, предадоха световните агенции.

Компанията съобщи, че токът трябва да бъде възстановен до полунощ местно време. Липсата на ток доведе до спиране на места на работата на метрото и до заседнали асансьори. Ресторанти и други заведения също останаха на тъмно. Аварията се простира от Манхатън до летище Ла Гуардия в Куинс, съобщавата местни издания.

Потребители качват в социалните мрежи снимки на тъмни метростанции. Пожарникари се отзовават на редица сигнали за заседнали в асансьори хора. Напълно тъмна е зоната с театрите на Бродуей. Светофари не работят на много места. Гигантските реклами на емблематичния Таймс скуеър също угаснаха.

На места минувачи се опитаха да регулират движението. На две места театрални трупи пък довършиха спектакъла си на тротоара. По ирония на съдбата спирането на тока съвпада с 42-ата годишнина от голямата авария, оставила милиони нюйоркчани без ток за 48 часа, припомнят американски издания. Големи аварии в града имаше и през 1965 г. и през 2003 г.

Коментари

Задължително поле