На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Четирима кандидати за Търговска банка „Виктория” “Инвестбанк” и БАКБ сред мераклиите за придобиването на дъщерното дружество на КТБ

Общо четирима кандидати са заявили интерес към придобиването на банка “Виктория”, която е дъщерна на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщиха синдиците на обявената в несъстоятелност КТБ.
Това са “Инвестбанк” на Петя Славова, “Българо-Американска Кредитна Банка” (БАКБ) на Цветелина Бориславова, компанията на Васил Божков “Вабо Интернал” АД и групата инвеститори Kerbler Holding GmbH, Imfarr Beteiligungs GmbH и Green Finance GmbH.

Продажбата обхваща 100% от капитала на финансовата институция заедно с дълговете є към Корпоративна търговска банка (КТБ).

Процедурата по подаване на писма за интерес за придобиването на банката е приключила в петък на 21 юли. Сега предстои да се направи анализ и оценка на профила на кандидатите, да се направи дю дилиджънс и да се подадат обвързващи оферти. Накрая Българската народна банка трябва да каже дали одобрява сделката.
Това е пореден опит ТБ “Виктория” да бъде продадена.През март тази година Българската народна банка не разреши на контролираната от Фуат Гювен “Търговска банка Д” да купи трезора.

Мотивът, с който БНБ отхвърля офертата на “Търговска банка Д”, е, че кандидатът е предложил стратегия, която предвижда “Виктория” да продължи да се развива като отделно дружество, а не да се влее в придобиващата я финансова институция.

Припомняме, че малко преди да фалира през 2014 г. КТБ купи бившата “Креди Агрикол България” и я преименува на Търговска банка “Виктория”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.