Четири случая на COVID-19 на остров Тасос, заразените пристигнали от България и Сърбия

Четирима туристи на гръцкия остров Тасос са дали положителни проби за COVID-19, съобщава "Екатимерини". Според местни медии това са първи случаи на болни туристи на острова.

Властите посочват, че заразените са пристигнали от България и Сърбия. Те са установени след направени PCR тестове на границата при влизане в страната.

"Преминаваме през тежък туристически сезон за Тасос. За пристигащите туристи е задължително да спазват противоепидемичните мерки. Към всяка ситуация подхождаме индивидуално и с отговорност", написаха във фейсбук от градската управа на Тасос.Заразените туристи са карантинирани в специално обособен за целта хотел в района. Допълва се, че те нямат симптоми на заболяването. Влизащите в южната ни съседка туристи могат да бъдат открити бързо, ако имат положителни тестове, след като гръцките власти въведоха задължително попълване на онлайн декларации.

Заради високата заболеваемост в Сърбия, Гърция спря да допуска туристи от там. Гръцките власти съобщават и за други случаи на COVID-19, внесени от чужбина. В Пангео, близо до Кавала, са установени два случая на заразени с COVID-19 турисити, но тяхната националност не се уточнява. Те са посетили през уикенда крайбрежието и са се завърнали в родината си. В Едипсос е регистриран случай на коронавирус в туристическа група, идваща от Сърбия. Според местни медии пробата е на мъж на около 50 г.

Още един сръбски гражданин е поставен под карантина на остров Корфу. Става въпрос за 60-годишна жена, пристигнала през последните дни с автомобил.На остров Наксос също има положителна проба, със сръбска следа. Става въпрос за гръцки лекар, който живее във Великобритания и е пристигнал на острова с непълнолетната си дъщеря през Сърбия.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа