Чужденци мамят със скъпи тенджери

От “Цептер-България” показаха как изглежда оригиналната опаковка и ментето.

Пловдивчани се оплакват от мошеници

Чужденци продължават да мамят пловдивчани с ментета на тенджери от известна марка. В социалните мрежи се появи оплакване от жена, че мъжът ѝ е излъган да плати 700 лева за фалшификат на посуда на “Цептер”.

Мошениците пътували с черен джип “Мерцедес” с десен волан и се представяли за грузинци. Обяснявали на жертвите си, че си тръгвали към родината и разпродавали комплект съдове на “супр изгодна цена”, за да не им ги конфискуват на границата. В момента полицията издирва апашите.

От “Цептер-България” предупредиха, че са получили много сигнали от цялата страна за опити за продажба на фалшиви продукти на Zepter от неоторизирани лица/търговци на нерегламентирани за продажби места, както и в публичното интернет пространство чрез обяви за продажби на продукти, обявявани за продукти Zepter.

Криминалисти разкриха, че подобен тип измами се извършват у нас от години. Преди дни стана ясно, че измамници обикалят жертви и предлагат тенджери, които уж били със златно покритие. Миналата седмица бе разкрито и как румънци обикалят жилищата на възрастни пловдивчани и под предлог, че им подаряват луксозни тенджери и тигани, влизат в домовете и обират пенсионерите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България