На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Чуждоезичните ни дечица

Всяко европейско дете трябва да учи по два чужди езика. Според очевидци на едно изнесено във Варна заседание, тази препоръка на Еврокомисията зарадвала зам.-министърката на образованието ни г-жа Деница Сачева така, както младият Робинзон бил зарадван от възможността да се качи на онзи кораб, с който впоследствие станал най-прочутият корабокрушенец в света.

Всяко българче полиглот! Прекрасно! Какви хоризонти! Остават само няколко подробности. Като например, да спрат да отпадат от училище ония над 14 хиляди българчета годишно, чиито родители са крайно бедни или емигрират. И да бъдат записани в съответното СОУ ония стотици хлапета от всеки град, които изобщо не тръгват в първи клас. И учениците от турските ни села – повечето, ако не всичките – да започнат да разбират учителките си, които преподават не на майчиния им, а на официалния език.

И госпожа Сачева да направи до ЕК следното запитване: петокласниците, които говорят на български, турски и цигански, но не могат да пишат, на колко езика се водят научени – на два или на три?

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Това е така защото заплатите на учителите са ниски и въпросните деца не посещават частни уроци.

  2. божо михайлов е слабоумен фен на ценностите за олихофрени на поръчковия дисидент на луканов – росен плевнелиев.
    като такъв, шизофренията и аутизмът са му присъщи….

  3. ГОПОЖО ИЛИ ГОСПОЖИЕЦЕ МНОГО СТЕ СЛАБА ПО СИТОРИЯ ТУРСКИ СЕЛА НЩМА ИМА БЪЛГАРСКИ СЕЛА И ОТОМАНСКА ИМПЕРИЯ КОЯТО В ПОСЛЕДСТВИЕ СЕ Е РАЗПАДНАЛА. НЯМА ДА ВИ ОБЯСНЯВАМ ИСТОРИЯТА ТЪЙ КАТО СТЕ НА ГОДИНИ И ЯВНО ИМАТЕ ПРО ТУРСКО МИСЛЕНЕ. ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ТРЕТАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА СА ОЛИГОФРЕНИ ОТ дс НА КОЯТО И ВИЕ СТЕ СИГУРНО РАБОТНИК. ТАКА ЧЕ ВСИЧКИ СЛОВЕСНИ ВРЪТКИ СА ЗА ГЛУПАЦИТЕ ЗА УМНИТЕ ХОРА НЕ ВАЖИ.

  4. ЕХОО ВЕСТНИК ТРУД ЗАЩО ИЗТРИВАТЕ КОМЕНТАРИЙ КОГАТО СЕ ГОВОРИ ЗА ДС. АХХААА ЗАЩОТО И ВИЕ СТЕ ОТ НАЙ ГОЛЯМАТА БЪЛГАРСКА ФИРМА. ПОСЛЕ ИМАЛО ДЕМОКРАЦИЯ ТАРАТАНЦИ ИМА ЦЕНЗУРА И ПУТИНОВСКИ МОДЕЛ НА ДЕМОКРАЦИЯ А ТОЙ И БЪЛГАРСКИ.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.