Климатолог: Отклоняването от климатичните норми ще става все по-голямо

Десетима са осъдени за участие в наркогрупа в Добричко

Съд в Страсбург призна правото на Италия да не приема хуманитарен кораб със спасени мигранти

Ген. Атанасов за скандала с апартаментите: Цветанов каза, че няма кой да го накаже и се оказа прав

Кога на мъжа започват да му растат крила

Министър Петкова: Правителството няма отношение на кого ЧЕЗ ще продаде активите си в България

Сан Франциско забрани продажбата на електронни цигари

Протест срещу застрояването в столичния квартал Гоце Делчев

Народното събрание обсъжда годишния доклад на ВСС за 2018 година "Обединени патриоти" започват консултации за партийните субсидии

Робърт Милът дава показания за руската намеса в американските избори

Ердоган заяви, че Турция ще продължи със сондажите в Кипър

Създават Център за безопасно движение по пътищата

Обилни валежи с гръмотевици в 5 области днес

Мълния падна на метри от мъж в Монтана Не е пострадал сериозно

Тръмп смята, че доларът е твърде силен, обвинява за това политиката на ФЕД

Швейцария затяга правилата за оръжията Изискваните от ЕС мерки бяха одобрени на референдум с 67% срещу 33% против

Спортната стрелба е много популярен спорт в Швейцария, която е на 16-о място в света по брой оръжия на глава от населението.

Организации по стрелба недоволстват

На референдум мнозинството швейцарци – 67%, одобриха затягане на правилата за притежание на огнестрелни оръжия, предаде Ройтерс.

По-строгият контрол бе изискван от новите антитерористични мерки на ЕС, приети през 2017 г. Швейцария не е член на ЕС, но е част от Шенгенското пространство и ако референдумът бе отхвърлил затягането на правилата, щеше да се наложи алпийската държава да напусне Шенгенската зона, както и да излезе от Регламента от Дъблин за връщане на бежанци.

Новите правила първоначално предизвикаха силна полемика в Швейцария, в която притежаването на оръжие е дългогодишна традиция. Дори на мъжете е разрешено след казармата да задържат огнестрелните си оръжия, които са им били зачислени там.

Клубове по стрелба има във всеки град и село в страната, а спортната стрелба е много популярен спорт. Против по-строгите правила се обявиха и организациите по спортна стрелба, които всъщност предизвикаха референдума.

По досегашните правила в Швейцария се изискваше разрешително за притежание на оръжие, но то се получава доста лесно – срещу личен документ и свидетелство, че кандидатът не е извършвал тежко престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Анти-терористични мерки на баба ми хвърчилото. Цялата работа е швейцарците да нямат оръжие да се защитават, когато чалмите нахлуят и там. За джихадистите винаги има оръжие, навсякъде по света. И плюс това може да се изисква швейцарско гражданство за продаване на оръжие

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.