Шест медицински сестри от училищата в Павликени се включват в битката с коронавируса

Директорът на детската ясла в града също влиза в местната болница

Шест медицински сестри от системата на училищното образование и директорът на Детска ясла Павликени изявиха желание да започнат работа в МБАЛ-Павликени.

Преустановени са учебните занятия в училищата, детските ясли и детските градини, а здравните кабинети в тях не осъществяват дейност.

Предвид тенденцията за увеличаване на заболеваемостта от COVID-19 и нарастващата потребност от медицински персонал, министърът на здравеопазването изпрати препоръка до кметовете в качеството им на работодател на медицинските специалисти, работещи в детски ясли, детски градини и в здравни кабинети в училища, да им възложат да изпълняват работа в лечебни заведения на територията на съответната община.

За това е дадена възможност и от Кодекса на труда, който позволява при производствена необходимост и при престой работодателят да възлага на работника да извършва временно друга работа.

При разговор с кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов служителите заявиха готовност да помагат в работата на общинската болница. Очаква се управителят на МБАЛ-Павликени да предложи конкретните отделения, в които ще работят те. Ангажиментът ще е с продължителност 45 дни, а работното им време е съгласно основния ин трудов договор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве