Шефът на АПИ - Перник хванат пиян зад волана (обзор)

Петър Басмаджиев отказал кръвна проба след инцидента.

Уволниха Петър Басмаджиев след инцидента, отива на съд

Преди време забили кирка в колата му

Директорът на Областното пътно управление в Перник Петър Басмаджиев се раздели днес с поста си, след като беше хванат да кара пиян. Той беше спрян от пътни полицаи в 3.50 ч. в неделя в центъра на Перник. Дрегерът показал 1,66 алкохол в издишания въздух, а самият Басмаджиев отказал кръвна проба. Според признанието му, той изпил 3 големи ракии, след което седнал за волана на „Киа”-та си. Перничанинът е бил задържан за 24 часа и срещу него е започнало бързо досъдебно производство. Книжката му вече е отнета, той може да получи до 3 г. затвор за шофиране с алкохол над 1,2 промила.

Басмаджиев е общински съветник от БДС „Радикали”. На директорския пост на „Пътното” е от 1 октомври. По ирония на съдбата, сред целите, които си постави веднага след назначението, беше намаляване на катастрофите в Перник. Днес съгражданите му се шегуваха, че е пил ракия, защото в града няма вода, а бил жаден.

63-годишният Басмаджиев е известен бизнесмен в Перник. Има над 10 фирми, сред които „Фортуна БП - Басмаджиев”, „Маркаста” ООД, „Фортуна 21” ЕООД, „Ай пи джи”, ЕООД, „Граово” и др. Бил е представител на Община Перник в ПФК „Миньор”. През 2008 г. неизвестни счупиха страничните стъкла на червеното му БМВ и забиха кирка в тавана на колата. Перничани тогава свързаха случката с предупреждение да се оттегли от футболния клуб.

През 2015 г. Комисията по досиетата разкри, че Басмаджиев е бил агент на ДС с псевдоним Васко.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право