Шефът на полицията в Монтана подаде оставка

Два дни преди изборите за европейски парламент директорът на Областната дирекция на МВР – Монтана ст. комисар Ивайло Антонов подаде оставка. „Напускам системата поради преминаване на друга работа!”, заяви пред „Труд” полицейският шеф. Той категорично отрече оставката му да е свързана с предстоящия в неделя вот. „Имам по-добра възможност за реализация, решението ми е лично!”, обясни директорът.

Старши комисар Ивайло Антонов е 48 годишен с 20 години стаж в МВР. Завършил е УНСС, магистър по „Финанси”, работил е в Икономическа полиция в СДВР, в сектор „Трафик и търговия с хора” на ГДКП. Бил е и началник на сектор „Изпиране на пари и измами с фондове на ЕС” в ГД БОП. От август 2015 г. е начело на ОД на МВР – Монтана. Отличаван е със 7 награди за успехи в работа си и е носител на „Почетен знак на МВР” III степен.

Според осведомени източници без началник вече е и Районното управление на полицията в Лом. В крайдунавската община и още три съседни общини борбата с престъпността и опазването на реда се ръководеха от гл. инспектор Владимир Владимиров. Възпитаникът на Академията на МВР с диплома и по право е с 26 години стаж в системата вътрешното министерство, а от 2008 г. оглавява управлението в Лом – едно от най-тежките в региона. Той вече бе освобождаван като шеф на РУ - Лом преди изборите през 2011 г.,но през 2014 г. бе върнат на поста. От дни Владимиров е в отпуск по болест, но е подал и молба за преназначаване като разследващ полицай, казаха негови колеги.

Коментари

Задължително поле