Шефът на транспортна фирма гърмял по доведения си син в Стара Загора?

Полицията е задържала Пеньо Пейков - собственик на фирмата за автобусни превози, в чийто офис стана престрелката в Стара Загора, при която беше ранен 46-годишният Христо Александров, по прякор Магарето, предаде БНР.

Пейков е арестуван за извършеното престъпление. Той все още не е разпитан. Задържан е за 24 часа, утре прокуратурата ще реши каква мярка да му наложи.

Христо Александров беше прострелян тази сутрин в офиса на транспортна фирма на северния изход на Стара Загора, на около 50 метра от бензиностанция.

Пред БНР доктор Живко Желязков, заместник-директор на Университетската болница заяви, че Александров е с четири-пет входни и отходни отверстия от куршуми. Пациентът е бил в шок, което е наложило да бъде интубиран и поставен на командно дишане. Сега е в реанимацията на гръдната хирургия с опасност за живота. Предстои да бъде взето решение дали и кога да бъде опериран.

Комисар Николай Кирков обясни, че преди бизнес партньорството Пейков и Александров са имали лични отношения. Една от непотвърдените версии е, че Александров снабдявал фирмата на Пейков с горива.

Полицията продължава огледа в офиса на фирмата и събирането на улики.

Комисар Кирков уточни, че Христо Александров има криминално минало.

Коментари

Задължително поле