Школа за каскадьори отваря „Ню Бояна”

Липсват жени за дубльори на опасните роли, каза шефът на киноцентъра Ярив Лернер

Търсят се всякакъв тип хора

Школа за каскадьори отваря в края на юли „Ню Бояна филм студиос”, обяви изпълнителният директор Ярив Лернер. „Имаме голям недостиг на жени каскадьори," обясни г-н Лернер, тъй като във филмите напоследък жените имат все по-голямо участие.” Ярив Лернер подчерта, че в киноцентъра не търсят само млади хора с идеални пропорции, а всякакви типажи. „Представете си една сцена, в която кола се забива в супермаркет и се разлетяват купувачи. Нали ако всичките приличат на фотомодели, това моментално ще отблъсне зрителя като нереалистично. Затова ни трябват и пълни, и слаби, и възрастни, и млади.”

Все пак той допълни, че при каскадите в Бояна поставят сигурността на първо място. „Въпреки че каскадьорската работа е доста добре платена, мотивацията на тези, които идват при нас, не бива да са парите. Нито жаждата за адреналин. Трябват ни разумни хора, които търсят интересната, разнообразна работа и обичат това, което ще правят.”

Курсът за каскадьори ще започне през юли. Желаещите трябва да следят сайта на „Ню Бояна имидж”, където ще има обява първо за подготвителен курс, който ще се казва „Fit For Film”. В него бъдещите каскадьори ще се подготвят физически всеки ден от 19 до 20 ч. След това ще бъдат обявени и специализираните курсове за различни видове каскади - бой с мечове, каскади с коли, с огън и т.н.

Коментари

Задължително поле