Шокиращи сметки за топла вода и газ получиха за декември търновци

Снимка: Архив

Шокиращи сметки за топла вода за декември са получили абонатите на „Топлофикация ВТ” в старата столица. През ноември те бяха изненадани с начисления от по над 40 лв. за кубик топла вода. Масово недоволство заля социалните мрежи, като този път „опарени” има от тези, които са газифицирали жилищата си.

Семейство трябва да плати 375 лв., от които 125 лв. за парно, а останала сума е за потреблението на топла вода, което е по 31 лв. за кубик. За един радиатор към „Топлофикация”, който е на 2-ра степен, търновка твърди, че е получила сметка от 86 лв., а друга – от 176 лв.

С над 100 лв. повече в сравнение с ноември са сметките и за газ в старата столица. Потребител е получил известие за 253 лв. за топла вода, един радиатор и лира в банята. За декември 2017 г. сметката му пък възлизала на 117 лв.

Друга болярка е възмутена от сумата 350 лв., каквато не е получавала от 10 години насам. При газопреносното дружество предимството е, че абонатите могат да внасят всеки месец от годината определена сума, след което сметките се изравняват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България