Шофьорите на катастрофиралия край Търново автобус са задържани за 24 часа

Двамата шофьори на румънския автобус, който катастрофира в ранните часове на днешния ден на пътя Русе- Велико Търново, са задържани за 24 часа. Пробите им за алкохол са отрицателни. Това съобщиха от Окръжна прокуратура-Велико Търново.

Разследването във връзка с тежкото пътнотранспортно произшествие, при което загинаха четири души, а осем са с наранявания, продължава, съобщиха още от държавното обвинение.

По предложение на окръжния прокурор на ОП-Велико Търново Христо Христов до Главния прокурор на Република България, досъдебното производство е възложено на следователи при Националната следствена служба. Причината е естеството на случая, който предполага изключителна фактическа и правна сложност поради факта, че пострадалите - общо дванадесет лица (пътници в обществен транспорт) са чуждестранни граждани на Румъния и Турция.

Междувременно стана известно, че оперираните и стабилизирани в Търново ранени румънски граждани, ще бъдат транспортирани с медицински хеликоптери до северната ни съседка, където ще продължи възстановяването им. На място продължава оглед като се работи по всички версии.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право