Шофьори карат масово с фалшиви стикери ГТП из Северозапада

Собственици на автомобили в Северозапада вече карат масово с фалшиви стикери и документи за преминат годишен технически преглед (ГТП).  За това алармираха от окръжния съд в Монтана. Все повече зачестяват делата срещу водачи на МПС, хванати с неистински документи относно техническата изправност на автомобила.

Характерен е последният такъв случай от районният съд в Берковица, където водач на моторно превозно средство беше наказан с глоба от 1000 лева, заради използване на фалшиви документи. Обвиняемият К.Н. Г. бил спрян за проверка на бензиностанция в Берковица, при която се установило, че кара със стикер менте за годишен технически преглед. 

Пред полицията К. Н. Г. обяснил, че на паркинга на магазин „Кауфланд“ в Монтана го заговорили двама непознати мъже, които му предложили да „прекарат” колата му на технически преглед в  Монтана срещу символична сума. Той се съгласил, дал им парите и ключовете от автомобила, а те му върнали колата след около час със залепен стикер и "изрядни" документи. 

За извършеното документно престъпление в закона е предвидено наказание „Лишаване от свобода“  за срок до три  години, но тъй като обвиняемият е неосъждан, съдът го освободи от наказателна отговорност му наложи административно наказание „глоба“. 

Коментари

Задължително поле