Шофьорът на пламналия автобус с руски туристи първо пред "Труд": Уплаших се, но реагирах бързо

"Уплаших се, кой няма да се уплаши. Но изведох бързо туристите и пренесох багажа им на безопасно място. Невредими са, аз също. Късо съединение стана причина за инцидента." Това разказа Името му е Иванко Славов. Той е от Бургас.

Автобусът с 10 руски туристи, сред които 4 деца, е пламнал рано сутринта в петък. Руснаците пътували от ВС "Дюни" за летището, за да се приберат по домовете си.

По пътя возилото започнало да пуши заради авария. Шофьорът обаче веднага набил спирачки и казал на руснаците бързо да слязат, защото автобусът ще се е запали.

Туристите веднага се изнесли на безопасно разстояние. Иванко Славов сам свалил всичкия им багаж и го занесъл при тях. Докато пожарникарите пристигнат, автобусът изгорял нацяло.

"Взех мерки навреме и руснаците не се паникьосаха,въпреки че сред тях имаше и 10- 11 годишни деца", обясни Славов. За летовниците бил изпратен друг автобус на фирмата, който безпроблемно ги извозил до летището.

От полицията информираха, че останките на изгорелия автобус са прибрани до ранния следобед и не се е стигнало до пренасочване на движението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България