Шофьор без книжка потроши патрулка при бягство

Шофьор без книжка на 26 г. от шуменското село Друмево опита да избегне полицейска проверка, изблъска патрулка и се озова в ареста.

Екшънът се разиграл около 02:15 часа тази нощ, малко преди изхода на село Ветрище. Там полицейски екип подал светлинен и звуков сигнал на водача на лек автомобил "Фолксваген Голф" с транзитни номера, който се движел зад служебния автомобил.

Шофьорът не спрял. Направил опит да изпревари полицейският патрулен автомобил. При изравняване с него го изблъскал от пътя. Двата автомобила излезли вдясно от пътното платно. Нанесени са материални щети и по двата автомобила.

Шофьорът-беглец останал заклещен в колата си и се наложило полицай да го вади. Униформеният се вмъкнал през багажника на автомобила, защото вратите били заключени отвътре, а водачът бил с поставен колан и не мърдал. 

От удара полицейската шкода е с деформации по преден ляв калник, предна броня и ляво странично огледало, а фолксвагенът бил с деформации по предната част, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Шумен.

Водачите на двата автомобила - 26-годишният мъж от Друмево и 34-годишният полицейски служител са изпробвани с дрегер и не е отчетено наличие на алкохол.

Произшествието е посетено от следовател, образувано е следствено дело. Водачът на фолксвагена е неправоспособен. През 2018 година направил опит отново да осуети полицейска проверка, като избягал с лек автомобил. През юни същата година е осъден условно на 1 година затвор с 3-годишен изпитателен срок.

Водачът е и с ннеплатени глоби по влезли в сила наказателни постановление в размер на 2530 лева, съобщават от ОДМВР Шумен.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право