Шофьор гръмна жена си и съселянин и се самоуби (обзор)

Полицейски ленти опасваха къщата на Петър в сливенското село Трапоклово. Снимка: Би Ти Ви, архив

Разследващите категорично отхвърлят версията за любовен триъгълник

Простреляните берат душа в болница

Мъж на 64 години от сливенското село Трапоклово простреля съпругата си и свой съсед, а след това сложи край на живота си, съобщиха от полицията в Сливен.

Събитията се разиграли преди обяд в неделя. Към 9,30 ч Петър Маринов отишъл с автомобила си до пътния възел "Петолъчката", където съпругата му Радост Куртева работела в заведение за бързо хранене. Влязъл вътре и я прострелял със законната си ловна пушка. Върнал се в селото. Пресрещнал и 58-годишния си съселянин Любен Димов, гръмнал и по него и се прибрал в къщата си и сложил край на живота си.

Тежко ранените Радост и Любен са откарани в областната болница в Сливен. Те са надупчени с дребни сачми за бекаси и гургулици и лекарите продължават борбата да спасят живота им.

Петър работел от 3-4 години като шофьор на камион към „Винпром Карнобат”. Бил вдовец и се оженил за 20 години по-младата от него Радост. От първия брак имал син и внуче. След Великден жената го напуснала и се прибрала при роднини в Стралджа. На Георгьовден се оплакала в полицията, че Петър е дошъл да я тормози да се съберат.

Раненият съселянин Любен не е бил нито съсед, нито част от любовен триъгълник, категорични бяха разследващите. От години обаче между двамата имало омраза и Петър обвинявал Любен, че му е отровил кон.

Засега версията е, че стрелецът решил да се самоубие като преди това си разчисти сметките с жена си и врага си.

Неотдавна полицаи проверили ловното оръжие на Петър, а той им казал, че от 10-ина години не бил излизал на лов, защото няма време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право