Шофьор с 53 наказания получи още 8 глоби накуп

Снимка: Архив

Шофьор от Шумен се сдоби с 8 глоби при едно спиране от пътни полицаи. В последствие пробвал да ги събори в съда, но не успял.

Наказателното му постановление с осем нарушения на Закона за движение по пътищата е потвърдено от районния съд във Велики Плеслав. От неговото решение става ясно, че шофьорът-карък е рекордьор по наказания. Той е водач от 1994 г. и оттогава е натрупал за прегрешения на пътя 37 наказателни постановления и още 16 фиша. Дали са платени не става ясно.

Последното наказателно постановление водачът си издействал след като шофирал без включени къси светлини към 9,45 часа сутринта на 22 февруари. За лош късмет на изхода на град Велики Преслав имало екип на пътна полиция и го стопирали за видимото нарушение.

В хода на проверката станало ясно, че управлява "Форд Фокус", който не е регистриран по надлежния ред у нас и е с изтекъл срок на разрешение за временно движение. Освен това се оказало, че не си носи шофьорската книжка, нито пък контролния талон, автомобилът не бил оборудван с обезопасителен триъгълник, аптечка, пожарогасител. За капак шофьорът не могъл да покаже и светлоотразителна жилетка. Така си спечелил седем глоби по 10 лв. и една от 50 и общата сума на санкцията му е 120 лв. Може да я обжалва и пред Административния съд в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право