Шумен се сдоби с надпис и нови фонтани

Снимка: Авторът

Шумен се сдоби с официален надпис с името на града, водна каскада, фонтани и парк пред Съдебната палата. Обектът,  в който са вложени близо 500 000 лв., отпуснати от Министерски съвет, бе приет символично в понеделник от кмета Любомир Христов.

Оказва се, че новата разхлаждаща придобивка за шуменци е чакана точно 60 години, защото пред съда е имало фонтан до 1960 г. "Искахме да възстановим шадравана, както е бил навремето и това беше нашата цел. Смятам, че се получи добре", каза градоначалникът, който следи строителството няколко месеца и прави корекции.

На площадното пространство има и нова настилка, цветни алеи с капково напояване, паркова мебел, а вечер водните площи ще светят разноцветно. Поставени са охранителни камери, свързани с полицията, която е на метри от новия парк.

Голямата атракция за шуменци още преди месец беше поставянето на надписа ШУМЕН, какъвто градът не е имал. Буквите са иноксови, всяка тежи по 20 кг. Шуменци и гостите на града вече си правят увековечаващи фотоси край тях.

Коментари

Задължително поле