Шумно дъвчене на дъвка предизвикало агресията на десетокласничката в Пловдив

Снимка: Архив

Десетокласничката от пловдивското Средно училище „Св. Климент Охридски“, която във вторник беше намушкана с остър предмет от своя съученичка, е получила раната си заради шумно дъвчене на дъвка. Това съобщи за Дарик директорът на училището Здравко Димитров. Според него пострадалото момиче мляскало силно в час и това явно е раздразнило приятелката ѝ. Пет минути преди края на часа двете излезли в коридора и се скарали. Впоследствие едната тийнейджърка намушкала другата в гърба. Според Димитров, раната е повърхностна.

Директорът веднага извикал полиция и спешна помощ. Пострадалата е била откарана в болница за преглед и е оставена там за наблюдение. Регионалното управление на образованието е било информирано с доклад. Информацията е стигнала и до Министерството на образованието.

Най-вероятно двете момичета ще бъдат наказани заради случилото се. Димитров уточни, че момичетата не са от Пловдив, а от населено място в областта.

По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около случилото се продължават разследващи и инспектор от „Детска педагогическа стая“ от Второ районно управление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право