„Глория“ удари Испания с най-високата вълна в историята на Средиземно море (ВИДЕО)

Варненската апелативна прокуратура взе на спецнадзор делото за боклука от Италия

Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Арестуваха иманяр рецидивист в Силистра

Румен Петков за предложенията за хазарта: Грубия популизъм ще го платят българите

Щастливото детство е превенция срещу зависимости

За да не се налага да лекуваме зависимости в юношество или зряла възраст, трябва да осигурим на децата си щастливо детство, съветва експертът по зависимости Антония Янакиева. Макар да звучи лесно, подрастването всъщност е най-сложният период в живота на човека, който изисква отговорност, търпение, любов и зрялост.

По думите на психоложката болката винаги присъства по един или друг начин в живота на човек и в този смисъл ще продължават да съществуват поведения или вещества, с които да се опитваме да я приспим. „Макс Шелер нарича човека „болно животно“; ние сме единствените същества в природата, които могат да вървят против себе си. Една терапия би била успешна само, ако не просто лекува симптома, а причината за неговото възникване. Това е придаване на нов смисъл в живота на пострадалия човек. Затова една терапия трябва да бъде холистична“, допълва специалистът.

Превенцията е в посока намиране на смисъл и цел в живота на човека. Това означава да се овладява импулсивността с разумно поставяни граници в детството, да се научи човекът „креативно да скучае“, да живее бавно и „на собствен адреналин“.

лого ММС*Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10 от Закона за хазарта за 2019 г. по договор 25-00-2/30.04.2019

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.