Ясен Петров или Дерменджиев в националния отбор

БУЛФОТО

Ясен Петров или Георги Дерменджиев са фаворити да изведат националния тим срещу Швейцария в световна квалификация на 25 март. Шефове в БФС са преговаряли с още трима специалисти, но всички са отказали. Неофициално се говори за разговори със Станимир Стоилов, Стойчо Младенов, Ивайло Йорданов… Вариантът „млад специалист“ с Александър Димитров на горещия стол се отлага и той ще продължи да работи с младежкия тим.
Дерменджиев води България повече от година - до 30 ноември 2020-а, но резултатите бяха незадоволителни. Спортният министър Красен Кралев дори коментира, че този селекционер е бил една голяма грешка. Това дава повече шансове на Ясен Петров, чиито най-добри треньорски дни бяха в Китай. 
Очаква се и битка за нов шеф на съдийската комисия. В момента началник на реферите е Костадин Стоичков, но властващото от 5-6 години в изпълкома лоби на „Лудогорец“ настоява поста да заеме Костадин Гергинов, бивш международен арбитър. Прогнозира се и битка миналите над лимита от 45 години право на съдийстване на терен Николай Йорданов и Станислав Тодоров да получат още 2 сезона. По изключение!? Срещу удължаването на правата им с репликата „само през трупа ми“ вече се обяви Венцеслав Стефанов, босът на "Славия".
Дискусия се очертава и за броя на чужденците в отборите извън ЕС. В момента всеки клуб има право да картотекира петима, а БФС ще обсъжда намаляване до трима. Тази промяна ще е най-тежка за имащите най-много легионери "Лудогорец" и  ЦСКА, въпреки че “червените“ я поискаха преди 5 години.

Коментари

Задължително поле