Баварската революция продължава

Семейните автомобили получават 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител

26-1-6kol

С променено лице, подобрени двигатели, нов 7-степенен автоматик с двоен съединител и усъвършенствана електроника навлиза в 2018 г. утвърденият вече компактен ван от Серия 2 на BMW. Четири години след световната си премиера петместният модел Актив Турър и седемместният Гранд Турър вече са широко приети автомобили. Именно те извършиха „нежна революция“ в техническите традиции на марката с въвеждането на предното предаване и трицилиндровите мотори. След извършения фейслифт вановете от Серия 2 продължават напред към втората половина от жизнения си цикъл с дискретни корекции във външния вид и по-сериозни промени под ламарините.

26-3-6kol

Обновените модели ще бъдат разпознати по дизайна на предната част. Разширените „бъбреци“ на радиаторната решетка и превинаващият по цялата широчина въздухозаборник придават по-спортно излъчване. Ярко се откроява новата графика на LED фаровете с адаптивна функция и незаслепяващи дълги светлини. Леки промени има и по задната броня с по-големи ауспухови накрайници. Изборът от цветове е разширен с нов бежов и оранжев лак, а към гамата от джанти са добавени шест нови модела с размер от 17 до 19 инча.

26-4-6kol

В пътническата кабина правят впечатление новите цветни и вече сензорни екрани за инфо-развлекателната система с диаметър 6,5 или 8,8 инча. В комбинация с подобрената функция за гласови команди BMW предлага още по-големи възможности за комуникация и свързаност. Чрез вградена SIM карта водачът и пътниците получават информация за трафика в реално време и връзка с интернет за офисна дейност като изпращане на мейли, добавяне на срещи в календара, използване на контакти и др. До 10 устройства могат да ползват безжичната връзка, а смартфони се зареждат безкабелно и се интегрират лесно чрез системата Apple Car Play. На борда присъства всеобхватна гама електронни системи като адаптивен контрол на скоростта и асистент за движение в задръстване с поддържане на лентата.

26-5-6kol

Вановете са по-удобни за града и дълги пътувания не само заради повишеното ниво на свързаност, но и благодарение на подобрения комфорт на седалките и новите тапицерии. В двигателната гама е добавена 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител с електронен селектор на режимите. Купувачите имат избор и между още две трансмисии: 6-степенна механична и 8-степенна автоматична. Новото поколение двигатели осигуряват по-висока мощност и по-ниски нива на вредните емисии. Дизеловите и бензиновите мотори са с три и четири цилиндъра, като ресурсът им варира от 109 до 231 конски сили, а средният разход е в диапазона между 4,3 л и 6,4 л (по данни на производителя). Хибридната модификация 225xe разполага с 224 коня и 45-километров пробег на ток. За определени варианти се предлага системата за задвижване на всички колела xDrive.

26-2-6kol

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили