Британският флаг се вее с 335 км/ч

Bentley Continental GT First Edition струва над 200 000 евро

26-7-6kol

Най-бързите купувачи на новия модел Bentley Continental GT ще бъдат възнаградени със специална ексклузивна серия First Edition. Това са няколкостотин автомобила с цена над стандартната от 200 000 евро, предназначени само за първите клиенти, които ще се обзаведат със свръхлуксозното купе с четири врати. През 2018-а моделът излиза в третата си генерация след дълъг 15-годишен пазарен цикъл на досегашното второ поколение, сред чийто почитатели и собственици е Димитър Бербатов.

26-2-6kol

Серията Bentley Continental GT First Edition е венец на майсторската ръчна изработка и британския дизайн. През монументалното арматурно табло минава стилен фурнир от два вида първокачествен дървен материал, избран според желанието на купувача. Уникалният въртящ се дисплей с автоматичен механизъм на централната конзола позволява на водача да променя изгледа на кокпита. Когато двигателят не работи, 12,3-инчовият екран е скрит зад дървените лайстни на фурнира. При активиран мотор шофьорът може да избира между големия тъчскрийн и между три класически аналогови кръгли уреда – термометър, компас и часовник. С тази ефектна екстра се постига усещане за по-просторна, по-луксозна и високотехнологична пътническа кабина, изпипана до най-малкия детайл по традициите на британския дизайн.

26-3-6kol

Чувството за ексклузивност в купето се засилва от осветените прагове със солидни алуминиеви плочки с надпис Bentley First Edition. Британският флаг е изобразен като лого на няколко места отвън и отвътре. Той дискретно напомня къде е произведен автомобилът, който излиза на пазара в разгара на преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

26-4-6kol

Други отличителни белези на ексклузивната серия са перфорираните алуминиеви педали, инкрустираните капачки на резервоарите за гориво и други течности, както и уникалните 22-инчови ръчно полирани джанти в цветове по избор. Само моделите First Edition разполагат с кожена тапицерия с диамантен ефект. Стандартната аудио система с мощност 650 вата може да бъде заменена с уредба Bang&Olufsen с 1500 вата, а още по-жадните за силен кристален звук меломани ще се спрат на върховото аудио Naim с 2200 вата.

26-6-6kol

Водачите получават богат набор системи от най-модерните електронни пакети за шофиране в градска и извънградска среда. Те помогат да се овладее и използва по най-добрия начин мощността от 635 конски сили и 900 Nm въртящ момент на 6,0-литровия битурбо двигател W12. Той е свързан с 8-степенна автоматична трансмисия и задвижване 4х4, като ускорява за 3,7 секунди до 100 км/ч и развива максимална скорост 335 км/ч.

26-5-6kol

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили