БЧК обучава 100 доброволци за българското председателство на Съвета на ЕС

Христо Григоров

БЧК ще обучи по първа долекарска помощ 100 доброволци на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК.

От днес до 8 декември 2017 г., в Националния учебен център на БЧК в Лозен, обучение по първа долекарска помощ ще преминат 100 доброволци на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Доброволците ще бъдат обучени как да реагират и какви прийоми да използват при евентуални инциденти и злополуки до пристигането на специализиран медицински екип. Курсът ще бъде воден от опитни експерти на Българския Червен кръст.

Доброволците ще са едни от първите представители на страната, с които делегатите на председателството ще бъдат в контакт по време на гостуването си у нас. Кандидатите бяха селектирани от Министерството за Българското председателство чрез конкурсна процедура през ноември.

БЧК обучава по първа помощ близо 80 000 души годишно (кандидат-водачи на МПС, служители на фирми и ведомства, учители, родители, детегледачи и др.), което е гаранция за високия професионализъм на преподаването и за качествената подготовка. Програмите по първа помощ на БЧК са сертифицирани от Глобалния референтен център по първа помощ в Париж.

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров подписаха споразумение за сътрудничество на 24 ноември 2017 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България