Българи на финал в един от най-престижните фестивали за светлинно изкуство

Шоуто по случай Деня на Европа преобрази Националната художествена галерия на 9 май

Базираната в София MP-STUDIO отново се нарежда сред най-добрите компании за 3D Projection Mapping в света с участието си в престижния фестивал за светлинни изкуства Circle of Light в Москва. След детайлен подбор интернационално жури от специалисти класира предложената от студиото концепция на финала в категория Art Vision Classic. Светлинното шоу ще се излъчва между 23 и 27 септември върху фасадата на емблематичния Балшой театър, а победителите в състезанието ще бъдат обявени на 26 септември по време на специална церемония.

Това не е първото признание за професионализма на българското студио, за което преди време "Труд" разказа на своите читатели. През 2015 г. с екипът му спечели първото състезателно издание на Фестивала на светлините в Берлин, където нашите момчета грабнаха и наградата на публиката. Днес майсторите на светлината често нямат време за състезания и заради натовареността си са принудени да отклоняват покани.

Circle of Light е ежегоден международен фестивал за аудио-визуално изкуство, на който артисти от цял свят преобразяват известни сгради в центъра на Москва. Събитието е носител на множество международни награди, както и на Световен рекорд на Гинес от 2015 г. за най-голяма прожекция.

“Сбъдната мечта и огромна чест е участието ни във фестивала Circle of Light. Постоянната работа и стремежът ни да развиваме бизнеса в областта на 3D Projection Mapping ни помогна да постигнем този успех”, сподели изпълнителният директор и главен дизайнер на MP-STUDIO Марин Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България