Де Хеа спаси първи удар след 205 минути

Вратар №1 на Висшата лига Давид де Хеа спаси първия си удар след 205 минути футбол на Мондиал 2018. До този момент от мача с Мароко (2:2) стражът на „Манчестър Юнайтед“ пусна зад себе си и четирите точни шута на съперници. Първо Кристиано Роналдо му вкара три гола, а след това се разписа и мароканецът Халиб Бутаиб. Чак в 25-ата минута на дуела със североафриканците Де Хеа успя да парира удар на Бутаиб.

Де Хеа пази слабо в последните мачове на Испания, която можеше дори да отпадне от групата. Но въпреки това селекционерът Фернандо Йеро, назначен ден преди турнира вместо Хулен Лопетеги, не спари да държи на него. Мароко се оказа Рицаря на печалния образ на световното. В три мача тимът надигра съперниците си и спечели само една точка.

„Мароко е страхотен отбор, който заслужаваше много повече от двете загуби с по 0:1 от Иран и Португалия – призна Йеро. – Групата ни се оказа много трудна и с голям късмет станахме първи. Не е нормално за отбор като Испания да допусне пет гола в три мача. Оттук нататък трябва да сме още по-самокритични и изискващи от себе си.“

Благодарение на гола на Яго Аспас в последната минута за 2:2 световният шампион от 2010 година ще има по-лесен съперник на осминафинал – домакина Русия. За попадението помогна и системата ВАР, която го потвърди. А Португалия на Кристиано Роналдо ще води битка срещу Уругвай с две от най-добрите деветки в съвременния футбол – Луис Суарес и Единсон Кавани.

Мароканците пък се наредиха на дългата опашка от отпаднали отбори, която разкритикува яростно ВАР.

Снимка: Instagram

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят