Дългът на ВМА намаля до 12 милиона лева (СНИМКИ)

Дългът на Военна болница е намалял на дванайсет милиона лева. Това каза началникът на лечебното заведение проф. Венцислав Мутафчийски по време на тържествено събрание на състава на лечебното заведение, което е по повод 126 години от създаването на болницата.

Проф. Мутафчийски изрази надежда, че до края на годината лечебното заведение няма да има дългове. Той отчете ръст в приходите на лечебното заведение, както и в поощряването на работещите в нея за "честно печелене на пари".

Проблемите на ВМА са свързани с това, че 11 от етажите в болницата се нуждаят от ремонт, има нужда и от нова апаратура, каза още проф. Мутафчийски.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави присъстващите и каза, че ВМА е "ковачница на кадри и на лидери". Тя ги увери, че темата за качественото здравеопазване и статутът на българския лекар ще бъдат сред приоритетите на парламента и изрази надежда, че се постигнат добри резултати.

Кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на лекарите и медицинските сестри за денонощната им грижа за здравето на хората и пожела успех на младите кадети. Служителите и работещите във ВМА бяха поздравени от името на президента Румен Радев. На тържественото събрание присъстваха заместник-министри на здравеопазването и на отбраната, военни, лекари и др.

По време на събранието бяха наградени лекари, работещи в лечебното заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве