Дъщерята на Цар Киро остава в ареста

Събка Рашкова, дъщеря на Кирил Рашков - Цар Киро, остава в ареста. Решението е на Окръжен съд - Пловдив, след като на 24 февруари тази година тя беше задържана с малко над 2 кг хероин.

Пакетите с дрога, общо пет на брой, бяха открити в колата ѝ. В съдебната зала не стана ясно откъде тя се е снабдила с това количество, но обемът му сочи, че хероинът е бил за разпространение.

По данни на прокуратурата, тя е била задържана след връщане от Турция, където е заминала на 22 февруари.

Днес в съда стана ясно, че тя е била в Свиленград, играла е в казино няколко часа и се е обадила на племенника си да дойде да я прибере в Пловдив, защото е употребила антидепресанти и не може да си дойде сама.

Събка Рашкова представи в съда медицински документи от 2015 г., а защитата подчерта факта, че тя е съдействала. Признала си е, че наркотикът е неин. Събка Рашкова е осъждана и преди, макар и в момента тя да е реабилитирана.

Лабораторните проби показват, че задържаното количество хероин е с доста добра чистота на веществото, цената му на черния пазар достига 185 хил. лв. За това престъпление законодателят предвижда затвор от 5 до 15 години и глоба от 20 хил. до 100 хил. лв

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право