И пак заръда, заплака капиталец бледен

Цял списък с нужните им от Запад помощи са изложили „ощетените“ соросоидна и грантаджийската пасмина, медийно пулещата се журналистика

Фалшивата Европа се стреми да ограничи свободата на изразяване, за тирания се касае наистина, мека, но реална, с нея се сблъскваме

Дружинката на капиталци СИБ произведе „Бяла книга за свободата на медиите в България“ основателно наречена в „Труд“ кафява. В нея лесно се съзират три съставляващи я намерения. Първото е поплакът на „ощетени“ откъм справедливост производители на свободни слова и непредставени във властта представители на „20% от населението на градовете десни демократи“. Иначе много щели да ги харесат избирателите, но... дефицит, видите ли, на свобода на словото.Не са уреденипоне с някакви позиции в този кабинет дабългаристите, натирени са!

Беше време, когато предводителят на капиталците Прокопиев, пак лишен от животворното за бизнес делата му властово покровителство , плака и забегна чак в Далечния Изток, за да се спаси от лоши думи хорски и особено от прокурорския интерес у нас. За над 605 000 000 лв. го дирели кредитори, писаха медии през 2011 г. Скоро обаче покровителят му Иван Костов го оправи, президент беше Георги Първанов, прокуратурата пренасочи интереса си. „Ощетеният“ се върна на единственото място, където операциите му могат да имат успех и да не бъдат санкционирани.

Сега обаче прокуратурата отново се заинтересува от миналите му делца, както и на някои от другите просълзени около него, тясно свързаният с него Плевнелиев вече не е президент. И пак заръда, заплака капиталец бледен, Оттам и поплакът на дружинката: „Елате ни вижте как сме в кереча ние духом и словесно свободните!“.Че то кьорав политически представител на демократичната десница не остана в парламента, демокрацията е в опасност, вопият „бизнес ориентираните инвеститори“.

Логично следва втората съставляваща – доносът. Ей ви ги, господа спасители наши, виновниците за драмата ни! Главният прокуррор и Бойко Борисов, Пеевски и контролирани медии раздробяват демократичната общност и дискредитиратнейните политически лидери.Тези и някои лидери на няколко партии около кабинета „Борисов 3“ са сочените в кафеникавия опус виновници за сведение и разпореждане на Брюксел и Вашингтон. Правителството си купува спокойствие като концентрира комуникационните бюджети по европейските програми само към контр олирани от властта медии.

Органично следва и третата, най-важната част на творбата капиталска: „Нelp!“. Както е типично за соросоидната и грантаджийската пасмина, за пулещата се медийна журналистика, когато го закършат в протестерските си акции. Както беше през 2013-а, когато дори в центъра на София не събираха повече от стотина-двеста вувузелници – викат западните посланици да им реализират щенията. И „Репортери без граници“ докладват същото, да знаете!

И сочат: „Хванете тогоз!“. Цял списък с нужните им помощи са изложили „ощетените“. Да не се дава достъп до никакви европейски фондове на посочените от тях душители на свободното слово, прозрачно имат предвид държавата ни. Срещу същите да се отпочне международно разследванеза концентрация и нелоялна конкуренция на медийния пазар в България.Чрез програма „Дигитална трансформация на медии“в ЕС да се избегне посредничеството на местното правителство.

Да се накаже,искат, щото не им е угодно. Да се озапти и прокуратурата чрез изпратени независими наблюдатели - международни прокурори.Същите да проследят в детайли всички обвинения и предварителни разследвания срещу журналисти и издатели в България. Срещу лица от СИБ и стоящите зад тях бизнесмени, клиенти на прокуратурата, подразумява се.

Вържете ръцете на оглавяваната от Сотир Цацаров прокуратура, настояват клиентите й, инак ще ни почнат по закона от 2012 г. за гражданската конфискация на имущество, придобито по незаконен път! В инструмент за саморазправа с неудобните на властта я превръщат тези лоши хора. Току виж скоро и съдът се съобрази с тях, до степен на нашето премахване от икономическия свят може да се стигне! Безпределно ваши сме, спасете ни, тук други толкоз предани и верни нямате!

Миналия месец се появи Парижката декларация, манифест на консервативни интелектуалци „Европа, в която можем да вярваме“. Една фалшива Европа ни заплашва, пишат тези отговорни за европейските нации люде, призовават на борба за Истинската Европа. Фалшивата се стреми да ограничи свободата на изразяване,за истинска тирания се касае, мека, но реална, с нея се сблъскваме.Към нея вопият за изгодната им помощ капиталците, на нея се надяват и на глобалистите във Вашингтон.

За проводници на техните политикив България се имат и е така, колкото и нескопсно да ги прокарват. Стараят севсе пак с каквито силици имат през медиите, чрез истерично определящите се за проевропейски клиентелки. Но и конкуренция имат, тя още по-ловко го прави, по-хитро и гъвкаво. Изтласкват ги от блажните позиции, тикат ги към историческата канавка. Друго е времето, не е на седесарите и дори на дабългаристите, не успяват да се приспособят към промените.

Слабеят и покровителите им, намаляват и спонсориращите ги във Фалшивата Европа и Вашингтон, разтърсван от нерационални скандали и непонятни за света конфликти. Не само кафенеещата синя политическа пяна не се ориентира в западната политическа мъгла, но най-зле са соросоидите и политическите „касички“ от различните издания на СДС и позитанските им приятелчета.

А бяха сила! Времето беше „тяхно“, приватизацията беше в ръцете на „червените мобифони“ и „агнешките главички“, прокопиевците редом с кънчовците за броени месеци станаха едри капиталисти, издатели, списуватели, наблюдатели и тълкуватели в медиите. Останаха им само поплаците към покровителите на Запад, доносите до посолствата и институциите в Евросъюза със списъци на нелоялните към Ония ценности медии и журналисти, както и воплите за спасение от неизбежното.

Кафеникави са изданията им, политиците им, клиентелките и словата им са фалшиви. Вкупом ненужни станаха, а натрупаха и много недоброжелатели, докато времето беше „тяхно“. Фалшивата Европа става „все по-единна“, значи все повече ще се тресе от насъщните проблеми и все по-малко ще се занимава да брани бледни капиталци и червенобузи производители на фалшиви слова.

Не са ни мили и прекрасни правителството, прокуратурата или политическата картинка у нас, но тези техни фалшиви плювачи са непоносимо отвратителни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи