Кой е строил китайската стена?

Бойниците й са насочени навътре

Изпълнявала и транспортна функция

Великата китайска стена можела да се види от космоса. Това всъщност е невъзможно, потвърждава се и от здравия разум и на астронавтите. Сега открит остава въпросът кой е построил стената и защо бойниците върху нея са насочени към Китай, а не обратното.

Именно на факта, че бойниците на стената са насочени към Китай, хората, които са обсебени от превъзходството на арийската нация, уверяват целия свят, че не китайците са изградили стената, а братята славяни - формата на бойниците е много подобна на бойниците на Кремъл. Вторият факт е типът на строежа. Каменната зидария е по-близо до европейските сгради, отколкото до китайските.

И още един аргумент - „кий“ означава ограда, а „тайланд“ - връх. Затова древните славяни от Тартария (Татария) са построили тази стена срещу набезите на номадите от Юг. В Москва също има Китай-город, въпреки че, там никога не е имало китайци.

Сега ние приемаме стената като едно единно съоръжение, но всъщност тя се състои от много отделни сгради, които по-късно са били обединени в едно цяло. При това целият този процес отнема над 2000 години. Първите защитни съоръжения са създадени в период, когато много от княжествата се сражавали помежду си, затова не е изненадващо, че бойниците на стената са насочени към вътрешните граници.

Освен това в много участъци от стената бойниците са насочени и в двете посоки. Има и друга версия, че основната функция на стената не е била да защитава срещу номадските атаки, а да защитава срещу малките банди, които са оставили Китай с разграбени имоти, като един вид митнически контрол.

Освен отбранителна функция, стената е изпълнявала и транспортна функция, така че много от нейните участъци минават по планинските хребети, където е нямало никакъв смисъл да се изгражда фортификационно съоръжение. В полза на тази версия говори и ширината на стената, която е 5,5 метра, и това я прави идеална транспортна артерия.

(Превод - Павел Павлов)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения