Любомир Кючуков: Във Великобритания няма мнозинство за каквото и да било решение по Брекзит

Боя се, че навлизаме в сериал от типа драма след драма. Това заяви директорът на Института по икономика и международни отношения Любомир Кючуков.

„Възможните пътища оттук нататък реално са два – Брекзит без договор или отлагане на Брекзит. Първият случай означава ясен край с несигурно бъдеще. Вторият – несигурно настояще с неясен край. Това, което в най-голяма степен ще реши по кой от двата пътя ще се тръгне, е днешното гласуване на вота на недоверие“, коментира дипломатът по БНР.

Според него британският парламент не може да събере необходимо мнозинство в полза на каквото и да било решение. Според него този вот ще обедини консерваторите. Той смята за крайно невероятно да бъде сформирано ново правителство в рамките на този парламент.

В рамките на мандата на Тереза Мей е много малко вероятно да се проведе втори референдум, изказа мнение Любомир Кючуков.

„Никой не е готов за твърд Брекзит. При такъв всичко ще се решава на момента и то ще бъде реактивно. Нито ЕС, нито Великобритания са готови за такава ситуация“, коментира още дипломата.

Според него основният проблем за нашите сънародници във Великобритания ще бъде несигурността. Кючуков смята за малко вероятно въвеждането на визи за Великобритания, въпреки че при вариант Брекзит без сделка всичко е възможно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България