Наводнения парализираха Хюстън заради урагана "Харви"

Спасителните екипи оказват помощ на хиляди попаднали в клопката на природното бедствие . Синоптиците предупреждават, че лошото време ще се задържи в региона в продължение на няколко дни. До момента най-малко двама души са загинали следствие на бурята. В Хюстън са паднали над 50 л. дъжд на кв. м. за последните 24 часа, предаде БНР.

https://twitter.com/TrumpTrain45Pac/status/901956883753390086

 

 

 

 

Предупреждението от Националният център по метеорология бе категорично: "случващото се е безпрецедентно с неясни последствия, които надминават всичко, което сме преживявали до момента". Валежите се очаква да продължат. Властите съветват жителите да се качат по покривите на жилищата. Полицията призовава тези, които притежават лодки да се включат в мащабните спасителните операции.

https://twitter.com/TGC/status/901930750504816641

 

 

 

 

Конгресният център в Хюстън отвори врати за пострадалите, но властите отправиха посланието жителите да останат по домовете си, тъй като именно там е най-безопасно. Местни медии информират, че в южната част на града има множество изоставени автомобили и преливащи шахти. По телевизиите могат да се видят кадри на улици, преобразени в реки.

В неделя проливните дъждове в четвъртия по големина град в Щатите доведоха до затваряне на стотици пътища, някои от които са под около три метра вода. Две летища в Хюстън отмениха всички пътнически полети до второ нареждане. Съобщава се и за евакуирани болници. Междувременно една от най-големите рафинерии в страната, която се намира именно в пострадалия район спря работа. Президентът Доналд Тръмп ще пътува до мястото на природното бедствие като говорителят на Белия Дом Сара Хъкъби Сандърс посочи, че засегнатите „продължават да са в мислите и молитвите ни."

https://twitter.com/Whiskeyjack75/status/901891086121144321

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Губернаторът на Тексас Грег Абът обяви, че в региона са мобилизирани три хиляди войници от националната и щатската гвардия. Абът също подчерта важността на това гражданите да избягват да шофират в създалите се условия с изгледите продължаващите дъждове да донесат още повече наводнения.

https://twitter.com/2Echo68Whiskey/status/901977347355590656

 

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка