Наградиха най-добрите български фирми

Най-добрите фирми на България за 2015 г. са “Логодаж” ООД, “Аглика” ООД и “Гласко” ООД. Победителите бяха наградени на специална церемония в Софийската градска художествена галерия.

Събитието се организира за пета поредна година от Първа инвестиционна банка. Организаторите на конкурса “Най-добра българска фирма на годината” отчетоха нарастващ интерес към инициативата, в която тази година се състезаваха 270 фирми от над 80 бранша.

В категорията “Микро и малка фирма” победител стана създадената през 1994 г. винарска изба “Логодаж” ООД, производителка на висококачествени вина от български сортове грозде. За награда компанията получи колекция “Панагюрско съкровище”. Тя се състои от три сребърни монети от една тройунция (31,1035 г) с частично златно покритие. Диаметърът на всяка монета е 40,7 мм.

В най-оспорваната категория “Средна и голяма фирма” големият приз бе връчен на компанията, занимаваща се с производство на домашен текстил “Аглика” ООД. Наградата е колекционерска лимитирана серия “Български символи и традиции”. Тя се състои от три монети, всяка от които с тегло една тройунция, сребро проба 999/1000 с цветно изображение и частично златно покритие, диаметър 40 мм.

Наградата на публиката грабна “Гласко” ООД от град Търговище. Отличената фирма се занимава с дизайн и обработка на стъкла и огледала за мебелната промишленост. Тя спечели монета “Българска роза” от една тройунция, сребро проба 999/1000 с частично позлатяване, диаметър 40,7 мм и номинал два новозеландски долара.

Отличените във всяка от категориите получиха и плакет на конкурса, а номинираните на второ и трето място - специална грамота за участие.

Победителите бяха излъчени от жури в състав: Васил Христов - главен изпълнителен директор и председател на УС на Първа инвестиционна банка; Лъчезар Богданов - управляващ партньор в “Индъстри уоч”; финансистът Емил Хърсев, социологът Кънчо Стойчев - съосновател на ББСС “Галъп Интернешънъл” и председател на “Произведено в България - съюз на малкия и средния бизнес”, Венелина Гочева - управител на “Медийна група България”, и Йордан Матеев - главен редактор на сп. “Форбс” България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес