Над 70 нови лекарства за лечение на рак са регистрирани през последните години

Повече от 70 нови лекарства за лечение на рак са регистрирани през последните години, а болните живеят много по-дълго в сравнение с преди около четвърт век. Това са причините, заради които проф. Кристоф Зелински смята, че има лечение на злокачественото заболяване. Лекарят е сред водещите изследователи на рака с повече от 600 научни публикации по темата, а сред най-известните му пациенти е легендарният Джордж Майкъл.

"До развитието на това злокачественo заболяване води не само генетичната предразположеност, но и начинът на живот. За мен един от най-големите причинители на рака е тютюнопушенето. Това е едно от най-ужасните и опасни неща на света", каза проф. Кристоф Зелински по БНТ.

"Знаем, че при развитието на рака има молекулярни изменения. Техните характеристики могат да бъдат засечени чрез изследвания. Има лекарства, предназначени точно тези молекулярни промени. Това е част от персонализираната медицина", обясни той.

Лекарят, който най-често преглежда във Виена е убеден, че някой ден ракът ще бъде лечим. Заради резултатите от новите лекарства, имунотерапията и молекулярното лечение, в съчетание с добре познатите методи. Приложението им показва, че те удължават живота на пациентите с години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Наука