Наталия Кобилкина: Гърците са най-страстните любовници

Размерът е без значение, ако липсва химия между партньорите, убедена е сексоложката

Наталия Кобилкина е родена на 23 ноември 1983 г. в Ростов, в семейство на потомствени лекари. От малка се увлича по психологията и започва да посещава едни от първите тренинги и семинари по психология и личностно развитие в Русия. На 18 години прави първия си непрофесионален семинар в Руско-американски проект по комуникация между студенти. Завършва бизнес психология и клинична психология в руския Научноизследователски институт по семейна психотерапия и медицинска психология. На 20 прави първия си бизнес тренинг на тема „Стратегически и оперативен мениджмънт“.

Запознава се със съпруга си Делчо Добрев в Москва през 2007 г. Двамата се женят и по-късно същата година идват да живеят в България. Тук Наталия основава „Учебен център по сексология и щастливи отношения“, а по-късно „Академия Щастлива жена“, където провежда семинари за жени на теми като любов, увереност и щастливи отношения с партньора.

През 2013 г. издава първата си книга „69 съвета за секс“, която се превръща в бестселър. През същата година излиза и „69 съвета за щастливи отношения“. Книгата й „Пътят на щастливата жена“ е преведена и на английски език през 2014 г. Година по-късно пише „Психология на изобилието“, а през 2016 г. излиза „Аз избирам любовта“. През 2017-а излиза книгата й "33 дни до мечтата".

Развежда се със съпруга си през 2015 г. и се омъжва за гръцкия бизнесмен Такис Дретакис през 2017 г.

- Наталия, правиш семинари, на които учиш жените да бъдат щастливи. Ти самата чувстваш ли се щастлива?

- О, да! Аз много обичам живота си и пожелавам такъв на всеки. Но този живот аз сама съм си го изградила и това всъщност е много важно – сам да се бориш за своето щастие, а не да очакваш от друг да направи това за теб. Аз много добре знаех какво искам, за какъв живот мечтая и го постигнах. Мен ме правят щастлива не само работата, но и съпругът ми, и хората около мен. Ако имах само прекрасен съпруг, но не съм реализирана в кариерата си, нямаше да съм напълно доволна от живота - и обратното.

- Какво най-често търсят жените, които идват на твоите семинари?

- Обикновено проблемът е, че нямат мъж или ако пък са обвързани, се оплакват от влошени отношения с него. Друго нещо, което ги притеснява, са сексуалните проблеми или безпаричието. Често помагам на жените да открият своята мисия, да разберат за какво са тук и да намерят работата на своите мечти. Имам две висши образования – клинична психология и бизнеспсихология и помагам хем да се реализират в професионалната сфера, хем в сексуалните и семейни отношения.

- Една от причините за твоето щастие каза, че е съпругът ти. С какво Такис успя да те спечели?

- Най-вече с чувството си за хумор. Умее да ме разсмива. Има различни мъже, но ако душата ти не се смее, ако не ти е весело с човека до теб, ако ти не можеш да бъдеш себе си, няма как да си щастлива. Освен това не пия, не пуша, храня се здравословно и за мен е важно мъжът ми също да бъде такъв. Разбира се, и аз харесвам млади, здрави, красиви мъже. И не на последно място държа да е реализиран в професията си. Не да бъде супер богат, но да е реализиран. И моят мъж е именно такъв. Той е много спонтанен, вулканичен, нетърпелив. Аз като жена често проявявам глупост, още се уча на смирение, на компромиси. Налага ми се често да му се извинявам и да отстъпвам, защото моето его е голямо и виждам, че ако имаме проблеми, почти винаги аз съм виновна за тях, а не той. Защото аз като жена не винаги успявам да проявя мъдрост и гъвкавост, но продължавам да се уча.

- Казваш, че не държиш да е богат, но доколко парите са важни за успеха на една връзка?

- Зависи от приоритетите на двамата. Аз лично от дълги години съм финансово независима и за мен неговите пари не са решаващ фактор. Ако обаче жената не е реализирана в кариерата, не изкарва достатъчно и се налага да бъде зависима от своя съпруг, няма независимост и свобода, тогава ще й се налага да прави много компромиси, винаги да се съобразява с него. Затова аз винаги съветвам жените да си намерят нещо, което знаят, че умеят да правят добре, за да могат да постигнат някаква независимост и да имат уважение от мъжа си, а не да бъдат негова сянка. В Русия наскоро правиха подобно изследване за олигарсите. Оказа се, че те не искат майка и домакиня, която само да си седи вкъщи. Те търсят жена, която има своя мисия – работи нещо, занимава се с различни каузи и дейности.

- Казват, че гърците са много страстни в леглото. Ще го потвърдиш ли?

- О, да! Гърците са номер едно като любовници, много са страстни. Те умеят да владеят жената. Знаят цялата игра, как да я докоснат, какво да й кажат, как да я погледнат и да я накарат да се чувства сексуално дори и без да правят секс. С невинни жестове - като шляпкане по дупето, спонтанни целувки, да ти каже колко си красива, когато се събуждаш – те карат да се чувстваш като най-красивата, най-желаната и най-сексуалната жена на света. Такис ми прави постоянно спонтанни изненади. Един ден се прибирам и виждам на леглото рокля, обувки, бельо и покана за вечеря. Значи той се е постарал да разбере какъв размер нося, избрал е секси бельо и бях много впечатлена.

- Ти лично научи ли вече всичко за секса?

- Човек винаги има какво да научи. На мен много ми помогна тантра сексът. Това е овладяване на специални техники. Аз вярвам, че не е важно кога и колко често правиш секс, а да си добра в него. Убедих се, че ако си добра в това и успяваш да задоволяваш нуждите и желанията на мъжа до себе си, той много бързо ще ти предложи брак. Според мен е грешна тактиката жените да избягват секса на първа среща. Може три месеца или дори повече да се мъчат и тя да не му дава, той със сигурност ще избяга. Тантра сексът помага на жената бързо да свършва, да владее сексуалната си енергия, да прави вълни, да трепери цялата и да получава оргазъм след оргазъм – по 20-30 за една вечер. Мъжете обожават такива жени. Това помага на дамата да се чувства уверена в своята сексуалност. И когато един мъж намери такава жена, която още в началото му доставя удоволствие и самата тя е символ на сексапил, почти веднага й предлага брак, защото не иска да я изпусне. Разбира се, жената трябва да има и други качества, но сексът е много решаващ. Ако всичко в теб му харесва, но сексът не върви, нещата няма да се получат. Оргазмите на жената са много важни за една връзка. Всъщност какво е секс без оргазъм? Едно голямо нищо!

- Трябва ли да има табута в секса?

- Аз вярвам, че при полов акт двамата трябва да правят това, което им харесва. Макар че лично аз съм леко консервативна. Биенето с камшици и разни други грубости не ми допадат. Мазохизмът не го разбирам, но не означава, че това е лошо. Важното е жената да бъде освободена да прави абсолютно всичко с партньора си.

- Доколко размерът е важен?

- Ако няма химия, размерът е без значение. Е, добре е да бъде поне 15 см, но ако е по-малък, не е фатално.

 

Виолина Маринова: Авторитет се печели бавно и трудно

Най-тежкият момент в кариерата ми беше съкращаването на близо 3000 души, признава шефката на Банка ДСК

Виолина Маринова е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Банка ДСК. Цялата й професионална кариера, която тръгва от най-ниското и стига до най-високото стъпало, е в тази банка. Завършила е „Финанси и кредит” във ВФСИ „Димитър Ценов”, Свищов, специализирала е в УНСС и в Института по мениджмънт и маркетинг, София. Престижното британско списание Finance central Europe я избира за „Банкер на годината в България” в пет поредни години – от 2006 до 2010-а. Виолина Маринова е член на настоятелството на Държавния музикален театър „Стефан Македонски” и председател на УС на фондация „Атанас Буров”. Носител на най-високото държавно отличие - орден Стара планина първа степен, 2013 г. Разговаряхме за нейните житейски и професионални радости и страхове по повод рождения й ден, който беше на 6 август.

- В света на финансите не са много жените, които заемат висока позиция. Какво означава тя за една банкерка?

- Високата позиция в дадена йерархия не може и не бива да бъде самоцел, следвана на всяка цена, а напротив, моето разбиране е, че основен двигател за всеки човек трябва да бъде непрекъснатото развитие чрез самоусъвършенстване и желанието за преодоляване на трудности чрез упорита работа и решимост. Когато човек работи с желание и е избрал професията, която чувства за свое призвание, то успехът неизменно идва. Безспорно едно от най-големите предимства за жените в бизнеса е това, че те, като че ли, по природа умеят да се адаптират бързо към промените и да изслушват различни аргументи преди да вземат важни решения, което е изключително важно във все по-динамичния свят на финансите. За мен позициите на главен изпълнителен директор и председател на УС на Банка ДСК са отговорност, която ми предлага всекидневно различни работни предизвикателства, но зная, че няма нищо по-удовлетворяващо от това човек да се прибере при семейството си спокоен от това, че ги е преодолял успешно и че не е подвел хората, които разчитат на него.

- Всеки човек носи някакви страхове. Съветват ни да се изправяме срещу тях, а не да ги отминаваме. Изпитвали ли сте понякога страх, професионално свързан с банковото дело?

- Не бих могла да назова препятствията или трудностите в работен план с думата „страх“. По-скоро съм се изправяла пред предизвикателства, които няма как, а и не бива да бъдат отминавани, защото един мениджър трябва в такива моменти да действа без „страх“ и да носи отговорност за действията си, тъй като именно това характеризира един лидер. Споменавала съм и преди, че най-тежкият момент в моята кариера беше съкращаването на близо 3000 души непосредствено преди приватизацията на банката, поради необходимостта от оптимизиране на разходите и процесите. Това беше преломен момент за мен, в който се зарекох да работя по начин, по който това да не се повтаря под мое ръководство. Това е, може би, и най-тежкото предизвикателство, пред което съм се изправяла в работен план. Гордея се от това, че в последвалия тежък момент на кризата в България, години по-късно, в Банка ДСК не освободихме нито един служител от работа, а напротив, трансформирахме работния процес по начин, който се оказа изключително успешен както за нас и нашите служители, така и за нашите клиенти.

- Когато човек е ръководител на малък екип, го подбира по-лесно. Но когато си ръководител на институция, в която работят хиляди хора, как се стига до успешния избор?

- Тук отново ще подчертая ролята на професионалния екип, който един успешен лидер трябва да има зад гърба си. Безспорно 47-годишният ми опит в банката, преминал през всички нива в йерархията, от който близо 14 години като главен изпълнителен директор, ми е дал възможността да срещна и преценявам способностите на хиляди хора, което е една опитност, която няма как да се учи на хартия или по учебник.

- Високата позиция е доста стръмен, ветровит, скалист връх. Какви качества трябва да притежава човек, за да се задържи там дълго?

- Убедена съм, че човек няма как да задържи дълго успеха, ако не работи и не го отстоява всеки ден, защото да го постигнеш е труден и бавен процес, но можеш да го загубиш само за миг. Ето защо постоянството, лоялността и коректността са ключовите качества, които човек трябва да притежава, но и да надгражда постоянно, ако желае да устои на превратностите, които спохождат всеки от нас. Авторитетът, сходно на успеха, се печели бавно и трудно, с всекидневно доказване. Той е съвкупност от умения като диалогичност, емпатия, но и категоричност, които макар и да изглеждат понякога противостоящи си, проявявани правилно в работния процес, биват оценявани от околните.

 

Златка Райкова заби богат младок

Габриела Попова скочи срещу Мегз

Петя Дикова кара любовно лято

Джулиана Гани гушка ново гадже

Андреа и Кубрат заживяха в къщата на Меси

Дженифър Лопес на 49 – дива и красива

Асен Блатечки с главна роля в екшън

Проф. Любомир Хараланов: Сънната апнея води до високо кръвно

Болест ли е клептоманията

Иваил - прокълнатият цар

Дяволът и неговата цигулка

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА - В "ЖЪЛТ ТРУД" ОТ 8 ЮЛИ!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл