„Нови приказки за нашите деца“ с премиера в „Перото“

Mama Mia и BG-mamma ще представят проекта „Нови приказки за нашите деца" в „Перото“ на 9-и октомври в 10 часа. Това е книжка за деца, писана от хора, които професионално не се занимават с писане. Целта на проекта е да се преоткрие изкуството на писането и разказването на детски приказки с благотворителна кауза.

Книгата става реалност след конкурс, в който читатели пращат над 300 приказки. Жури от хора с опит в писането - публицистът Мария Касимова, радио-водещият Драго Сименов, режисьорът Йордан Славейков и др. избират 16 от тях. „Така направихме книгата. Искахме да я красива. Помогна ни една млада дизайнерка, учила в Италия - Ирена Игнатова“, разказват издателите и организаторите на премиерата. 

Книгата няма корична цена - цената ще определят читателите, а средствата ще отидат за деца в нужда, с помощта на фондация „За нашите деца“. 

Към традиционната хартиена книга ще има и аудиокнига, за всички, които искат да заспиват „с приятна история и нежен глас.“ Приказките са разказани от Йоана Буковска, Йоанна Драгнева, Ива Дойчинова и Стефан Вълдобрев. 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура